Nederlander aan het roer van Lucid Europe

Nederlands hoofdkwartier, Nederlandse leider

Lucid Air

De Europese tak van Lucid heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en stelt nu ook een Nederlander aan als managing director: Michael van der Sande. Hij verruilt een topfunctie binnen Jaguar Land Rover om zich in te zetten voor de Amerikaanse bouwer van elektrische luxeauto's in Europa.

De naam Michael van der Sande doet misschien wel een belletje bij je rinkelen. De Nederlander bekleedde tal van hoge functies bij merken als Bentley, Aston Martin en Tesla en maakte de afgelopen jaren naam als topmanager tijdens de wederopstanding van Alpine en bij de Special Vehicle Operations-tak van Jaguar Land Rover. Laatstgenoemde verliet hij in het najaar van 2022 voor een sabbatical van enkele maanden, om nu verder te gaan aan het roer van Lucid Europe.

Dat maakt Lucid bekend op LinkedIn. De Nederlander is als managing director verantwoordelijk voor de Europese zaken van Lucid, dat in december de eerste Europese exemplaren van de Air aan klanten in dit werelddeel uitleverde, in Nederland, Zwitserland, Noorwegen en Duitsland. Aan Van der Sande de taak om dat rijtje landen langer te laten worden. Iets wat - mits het merk zijn productie-aantallen blijft verhogen - Lucid in ieder geval wel voor ogen heeft. Niet alleen de Air, maar ook de Gravity, het tweede model van Lucid, moet op termijn op de Europese markt verschijnen. Het plan is om later ook kleinere, betaalbaarder modellen op de (Europese) markt te brengen.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.