Max Verstappen wint veelbewogen GP van Australië

Chaos in Melbourne

Max Verstappen Red Bull F1 (ANP)

De Grand Prix van Australië was een van de spectaculairste Formule 1-races in een lange tijd. In een door rode vlaggen en herstarts getekende race trok Max Verstappen aan het langste eind.

Max Verstappen heeft na een bijzonder chaotische slotfase de Grand Prix van Australië gewonnen. Dat gebeurde achter de safetycar, nadat de race op het circuit van Melbourne op twee ronden voor het einde voor de derde keer was stilgelegd. Niet eerder waren er drie rode vlaggen in een Formule 1-race.

Verstappen lag ruimschoots aan de leiding toen de wedstrijdleiding op drie ronden voor het einde de race voor de tweede keer stillegde. Het betekende een herstart met het veld weer bij elkaar. Verstappen wist bij die derde staande start zijn eerste positie vast te houden, maar achter hem ging er van alles mis. Heel wat auto's vlogen van de baan of ramden de omheining. Opnieuw werd de race stilgelegd. Met officieel nog één ronde te gaan, was er geen ruimte meer voor een vierde herstart en besloot de raceleiding tot een afsluitende ronde achter de safetycar.

Voor Verstappen betekende het zijn eerste zege in Australië en zijn 37e overwinning in een Formule 1-race. De wereldkampioen van Red Bull verstevigde de leiding in het kampioenschap van dit seizoen. De Brit Lewis Hamilton Mercedes eindigde met zijn Mercedes als tweede en de Spanjaard Fernando Alonso (Aston Martin) reed naar de derde plaats.

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.