Maserati GranCabrio komt in najaar 2023

Kort na coupé

Maserati GranTurismo Trofeo

Toen Maserati maandag het doek  van de nieuwe GranTurismo trok, spraken de Italianen met geen woord over de GranCabrio, de dakloze versie van de GranTurismo. Tegenover het Britse Autocar bevestigt het merk nu dat die er wel degelijk komt - en al snel na de dichte versie. Beide komen nog volgend jaar.

Een verrassing was het niet toen Maserati afgelopen maandag een nieuwe GranTurismo onder het doek vandaan toverde. Dat er een opvolger zou komen voor de vorige GranTurismo, die maar liefst van 2007 tot en met 2019 werd gebouwd, was al langer duidelijk.

Tegenover het Britse Autocar bevestigt Massimo Capaldi, head of global products bij het merk, nu ook wanneer de nieuwe GranCabrio komt. In het najaar van 2023, even nadat de leveringen van de dichte GranTurismo zijn begonnen, moeten de eerste GranCabrio's op de weg verschijnen. Het aandrijflijnenaanbod zal voor beide varianten hetzelfde zijn. Dat betekent dat ook de open versie met zowel een elektrische aandrijflijn (761 pk) als met een V6 (490 of 550 pk) verkrijgbaar wordt. De prijzen voor de GranCabrio zullen iets hoger liggen dan die voor de GranTurismo.

De Maserati GranCabrio Folgore, zoals de elektrische variant heet, zal in 2023 de eerste in serie geproduceerde open elektrische auto zijn in een hoger segment. Tot dusver was je op een stadsauto aangewezen als je elektrisch én open wilde rijden: daarvoor kon je alleen bij Smart en Fiat terecht. Met de Polestar 6 en MG Cyberster zijn er nog minstens twee dakloze EV's op komst, maar die komen pas in respectievelijk 2026 en 2024.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.