Lexus ontwikkelt elektrische auto met 'handgeschakelde bak'

Voor de puristen

Lexus Electrified Sport Concept
Lexus Electrified Sport ConceptLexus Electrified Sport ConceptLexus Electrified Sport ConceptLexus Electrified Sport ConceptLexus Electrified Sport ConceptLexus Electrified Sport Concept

Terwijl vooral Toyota groot nieuws de wereld in pompt is er ook nieuws uit de hoek van Lexus. Het merk zegt namelijk een wel heel bijzonder stukje techniek in ontwikkeling te hebben: een EV met een handbak.

Lang niet iedereen verwelkomt de elektrische auto met open armen. Een veelgehoord argument is het gebrek aan rijbeleving dat een elektrische auto je zou bieden. Lexus is daar gevoelig voor en geeft aan een elektrische auto met handbak in de ontwikkelingskamers te hebben staan.

Lexus heeft een UX 300e voorzien van een versnellingspook én een koppelingspedaal. Een daadwerkelijke handgeschakelde transmissie heeft het prototype niet. Wel kan de UX 300e in kwestie de aanwezigheid van een handbak simuleren. De aandrijflijn doet in feite alsof er een handbak in de auto zit die de bestuurder door virtuele verzetten kan halen. Slimme software maakt het mogelijk om de schakelervaring van verschillende soorten auto's te simuleren.

Of en wanneer Lexus dergelijke techniek op de markt brengt, is nog niet bekend. Kijk niet gek op als de productieversie van de Lexus Electrified Sport Concept - een soort elektrische opvolger van de almachtige LFA - de techniek aan boord krijgt. De Lexus Electrified Sport is een sportieve coupé met een lange snuit en een aandrijflijn die in staat is om de auto in zo'n 2 tellen vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h te katapulteren.

PRIVATE LEASE Lexus

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 
Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Lezersreacties (87) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.