'Jaguar ligt op schema voor elektrificatieslag in 2025'

Ondanks relatieve stilte

Jaguar i-Pace

Jaguar verkoopt vanaf 2025 alleen nog elektrische auto's. Dat roepen de Britten al geruime tijd. Toch kwamen ze nog niet met concrete plannen op de proppen. We weten inmiddels dat Jaguar Land Rover de toekomstige EV's van Jaguar behoorlijk hoog in de markt wil zetten, maar hoe precies is onbekend. Daar komt nog dit jaar verandering in, meldt het Britse AutoExpress nu.

Jaguar behoort met een relatief oud modellengamma momenteel niet bepaald tot de relevantste automerken in het nieuws. Maar achter de schermen gaat het ondertussen goed, zo blijkt nu. Het Britse AutoExpress sprak met Jaguar-CEO Adrian Mardell en die maakt kenbaar dat de ontwikkeling van de elektrificatiestrategie op schema ligt. Daarbij noemt hij de gevergde investeringen 'betaalbaar', niet op de laatste plaats dankzij het succes van de Land Rover Defender en Range Rovers.

De eerste nieuwe EV van het merk komt in 2025 op de markt en daarover krijgen we dit jaar meer te horen, zo zegt de topman. We verwachten een hoog in de markt geplaatste crossover, want Jaguar wil als merk niet meer de strijd aan gaan met bijvoorbeeld Mercedes-Benz en BMW. Het zoekt het nog hogerop voor grotere marges. Het heeft daarbij landgenoot Bentley op de korrel. Bovenin de markt wil het naar verluidt in ieder geval een drietal cross-overs plaatsen, die alle drie op hetzelfde nieuwe platform staan. De 'betaalbaarste' van die drie zou al een vanafprijs van rond een ton krijgen. Mardell zegt dat Jaguar binnen drie tot zes maanden zijn line-up voor vanaf 2025 definitief maakt.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.