Hyundai werkt aan betaalbare elektrische auto van zo'n €20.000

Nog even geduld

Hyundai Casper

Net als zustermerk Kia werkt ook Hyundai aan een 'betaalbare' elektrische auto. Dat zegt het hoofd van de Europese marketingafdeling van Hyundai tegen Automotive News.

Andreas-Christoph Hofmann, hoofd van de marketingafdeling van Hyundai Motor Europe, zegt ten overstaan van Automotive News dat Hyundai aan een elektrisch instapmodel werkt. Eerder dit jaar gaf zustermerk Kia al aan te werken aan een kleinere en goedkopere elektrische auto.

Verwacht echter niet dat Hyundai binnen enkele maanden het doek van zijn elektrische instapper trekt. Volgens Hofmann heeft de ontwikkeling van een compacte elektrische auto nogal wat voeten in de aarde. Daarnaast is het volgens Hofmann een hele uitdaging om een compacte EV winstgevend te maken vanwege de kleinere winstmarges op auto's in de lagere segmenten.

Of Hyundai aan een kleine elektrische 'stadsauto' werkt zoals de Dacia Spring, of dat het toch voor een maatje groter gaat, is nog niet helemaal helder. Volgens Hofmann zou de richtprijs van een compacte elektrisch model op zo'n €20.000 moeten liggen. Ook Volkswagen, Cupra en Skoda komen op termijn met een 'betaalbare' elektrische auto. Voor hun op stapel staande compacte EV's gaven de merken een richtprijs op van tussen de €20.000 en €25.000. Bij de Volkswagen Group gaat het om compacte cross-overs. We mikken erop dat ook de inmiddels dus door zowel Hyundai als Kia aangekondigde elektrische instappers van vergelijkbaar formaat zijn.

Hyundai meldde in maart dit jaar dat het nog voor 2030 11 nieuwe elektrische modellen presenteert waarvan er 6 voor zijn luxemerk Genesis zijn. Kia wierp in dezelfde maand in licht op zijn minstens zo fanatieke EV-plannen.

Afgebeeld: de Hyundai Casper. Geen EV en even vrolijk als klein. Dient puur ter illustratie.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (231) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.