Handelaar verkocht onveilige auto's

Meer dan 100 auto's van de weg af

schade wrak schadeauto schadeherstel
Meer dan honderd auto's van een handelaar in het Limburgse Swalmen moeten van de weg af. Bij deze auto's zijn gestolen onderdelen gebruikt of ze zijn onveilig. Dat laat de Rijksdienst voor het Wegverkeer RDW weten na onderzoek van 259 auto's, afkomstig van de handelaar in Swalmen.

Het onderzoek volgt op een inval door de politie vorig jaar. De politie constateerde schade die niet goed hersteld was, en voertuigen die waren samengesteld met gestolen onderdelen. Vervolgens heeft de RDW alle auto's opgespoord die door het verdachte bedrijf verhandeld zijn.

Maar liefst 41 procent van de 259 onderzochte auto's is onveilig. Of eerdere schade is onjuist hersteld, of de auto's bestaan uit twee op onjuiste wijze aan elkaar gelaste delen. Bij nog eens 13 procent van de auto's klopt het kenteken niet. Bij 46 procent van de voertuigen was wel alles in orde.

De eigenaar kan al dan niet besluiten de afgekeurde auto's te laten herstellen en herkeuren. Het politieonderzoek naar het bedrijf loopt nog.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.