Ferrari heeft wederom recordjaar achter de rug

'2023 wordt nog beter'

Ferrari Portofino M

Het gaat de luxe- en sportieve merken behoorlijk voor de wind. Net als Lamborghini, Bentley en Rolls-Royce had Ferrari een recordjaar in 2022. Het is het tweede jaar op rij dat Ferrari een verkooprecord boekt.

Ferrari boekte in 2021 een verkooprecord en het heeft ook in 2022 recordresultaten in de boeken gezet. Ferrari zegt dat vooral te danken aan sterke verkopen van de Portofino M, SF90 Stradale en 296 GTB. De wereldwijde verkopen stegen met 19 procent naar 13.221 auto's. In alle regio's zag het merk uit Maranello de verkopen toenemen, met vooral sterke groei in China, Hongkong en Taiwan (plus 73 procent).

De sterke verkopen hebben een behoorlijk gunstig gevolg voor de financiën van Ferrari. Volgens Ferrari ging de omzet met 19 procent omhoog naar €5 miljard. De nettowinst klom met 13 procent tot €939 miljoen. Vorig jaar boekte Ferrari nog €833 miljoen winst en kwam de omzet uit op bijna €4,3 miljard.

CEO Benedetto Vigna zegt dat de cijfers een basis vormen voor een nog beter 2023, geholpen door een aanhoudend grote vraag naar Ferrari's in de wereld. "Ondanks een complex wereldwijd macroscenario kijken wij met groot vertrouwen vooruit", aldus Vigna in een toelichting. Ferrari verwacht dit jaar een verdere groei van de omzet naar circa €5,7 miljard.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.