Facelift Friday: Renault Master

Uitstekende neus

Renault Master facelift Friday
Renault Master facelift FridayRenault bus KangooZE Concept Master Trafic Renault MasterRenault bus KangooZE Concept Master Trafic Renault bus KangooZE Concept Master Trafic Renault MasterRenault MasterRenault MasterRenault MasterRenault Master

Deze week presenteerde Renault niet alleen een voorbode van de nieuwe Kangoo Z.E. en een gefacelifte Trafic, maar ook een grondig vernieuwde Master. Op Facelift Friday zetten we die gigant nogmaals in de spotlights.

De laatste jaren is er veel nieuws te melden in het segment van de grote bestelauto’s. Volkswagen heeft een nieuwe Crafter en die auto kreeg voor het eerst een broertje van MAN, de TGE. De Crafter is niet langer een Sprinter met een Volkswagen-sausje, maar toch is ook de grootste bestseller van Mercedes-Benz helemaal nieuw.

Renault heeft met al die nieuwkomers reden om zich zorgen te maken, want de huidige Master loopt alweer sinds 2010 mee. Een geheel nieuwe versie zit er nog niet in, maar de Master die deze week werd gepresenteerd, wijkt wel stevig af van het origineel. Dat begint al bij de neus, die in het geheel werd vervangen door een nieuw exemplaar. De motorkap ligt daarbij een stuk vlakker dan voorheen, waardoor er nu echt sprake is van een ietwat uitstekende frontpartij. Die wordt door de Fransen voorzien van een indrukwekkende grille en moderne koplampunits met led-dagrijlampen.

Een plaatje van de achterkant hebben we vooralsnog helaas niet gezien, maar dat er aan de binnenkant veel is veranderd, is wel duidelijk. Hier schittert een compleet nieuw dashboard, dat bij de duurdere versies een ingebouwd navigatiesysteem bevat.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum