Elektrische Volvo EX30 houdt oogje in het zeil

Debuut nabij

Volvo EX30

Binnenkort breidt Volvo zijn modellengamma uit met de EX30, een nieuwe compacte cross-over waar Volvo nu een piepklein brokje nieuwe informatie over vrijgeeft. De elektrische Volvo EX30 beleeft zijn debuut op 7 juni, vrij snel al dus!

Volvo hoopt het succes van de elektrische XC40's naar een kleiner segment te vertalen door met een nieuwe compactere elektrische cross-over te komen. Die Volvo EX30 kon AutoWeek je onlangs op patenttekeningen al vanuit alle hoeken laten zien. Mondjesmaat geeft ook Volvo meer vrij over zijn nieuwe elektrische cross-over. Ditmaal koppelt Volvo de EX30 aan zijn stokpaardje: veiligheid.

Zo meldt Volvo dat het de EX30 uitrust met een systeem dat een waarschuwingssignaal en visuele signalen afgeeft als de bestuurder het portier opent als er bijvoorbeeld een fietser of auto passeert. Ook geeft Volvo de EX30 een airbag aan de binnenkant van de bestuurdersstoel en rust het de cross-over uit met een waarschuwingssysteem dat de bestuurder erop wijst als hij of zij niet alert is. Een camera achter het stuurwiel houdt daar oog- en gezichtsbewegingen voor waar.

De Volvo EX30 beleeft op 7 juni zijn debuut. Op die dag is de kleine cross-over ook in Nederland te bestellen.

Video

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.