Elektrische Opel Corsa-e terug naar garage om emissietest

Bijzonder

Opel Corsa-e

Een elektrische auto stoot niets uit. Toch? Geen CO2 in ieder geval. Toch haalt Opel de elektrische Corsa-e terug naar de garage omdat op de testbanken niet kan worden aangetoond dat er niets uit de ontbrekende uitlaat komt.

 

Opel roept wereldwijd 16.605 exemplaren van de elektrische Corsa-e terug naar de garage. Dat blijkt uit informatie van het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), het Duitse equivalent van de RDW.

De Corsa-e moet terug naar de garage omdat het volgens de KBA door een softwarefout momenteel niet mogelijk is om de auto correct uit te lezen tijdens een testbankmeting, waarmee aangetoond moet worden dat de auto de uitlaatgasvoorschriften naleeft. Bijzonder, aangezien de Opel Corsa-e met zijn automobiele geboorteakte natuurlijk al aantoont een elektrische auto te zijn. De Nederlandse importeur geeft aan dat de Corsa-e een software-update krijgt waarmee de correcte data op de testbank wél uitgelezen kan worden. Het lijkt dan ook te gaan om een bijzondere formaliteit. Een Duitse woordvoerder zegt tegen Duitse media dat het "voor de overheid op elk moment mogelijk moet zijn om een meting op de testbank uit de te voeren" en dat dit nu niet kan.

6.442 van de ruim 16.600 bij de terugroepactie betrokken Opels Corsa-e rijden in Duitsland rond. Om hoeveel exemplaren het in Nederland gaat is op moment van schrijven nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.