Eerste Aston Martin DB12 levert 1,5 miljoen euro op

Alles voor het goede doel

Aston Martin DB12 Cannes

Het voorrecht van het bezit van de echt eerste Aston Martin DB12 is in Cannes geveild voor het goede doel. Niet zonder succes: de auto leverde €1,5 miljoen op.

Eigenlijk is het best een sympathiek idee, zo’n veiling van een eerste exemplaar. Althans, als het het eerste exemplaar van een nieuwe Aston Martin betreft. De nieuwe Aston Martin DB12 trok tijdens het AmfAR Gala Cannes, onderdeel van het Cannes International Film Festival, veel aandacht. Voor het goede doel in kwestie – amfAR dus, de Foundation for Aids Research – leverde de auto €1.500.000 op.

De DB12 in kwestie is het eerste exemplaar ter wereld dat het merk daadwerkelijk aan een klant aflevert. De auto is uitgevoerd in het prachtige Iridescent Emerald-groen dat ook op de fabrieksfoto’s te zien is. Uiteraard is het een Launch Edition, maar met wat unieke kenmerken. Zo zetten Formule 1-coureurs Lance Stroll en Fernando Alonso hun handtekening op de motor-afdekplaat. Hoewel de reguliere prijzen van de Aston Martin DB12 nog niet bekend zijn, rekenen we gezien die van de DB11 op rond de 3 ton. Een hoop geld, maar heel wat minder dan dit eerste exemplaar.

Foto’s boven: het Italiaanse model Bianca Balti en de Duitse atlete Alica Schmidt waren op uitnodiging van Aston Martin te gast in Cannes

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum