Dieselauto's verliezen populariteit in Europa

Verkoop voor het eerst in jaren onder 50 procent

Diesel bij tankstation
Van alle nieuwe verkochte auto's in Europa is inmiddels minder dan de helft nog een diesel. De populariteit van de brandstof is aan het afnemen en dat blijft volgens analytici gestaag doorgaan.

Op basis van een analyse van LMC Automotive weet Automotive News Europe te melden dat sinds april minder dan de helft van alle verkochte nieuwe auto's nog een diesel is. In de afgelopen jaren was diesel de populairste brandstof, maar dat is nu dus zichtbaar aan het veranderen. In vier maanden tijd nam de verkoop van diesels met 2,2 procent af.

Mogelijke oorzaken zijn de toenemende populariteit van elektrisch of hybride rijden, maar ook 'dieselgate' wordt genoemd. Analytici van IHS Automotive weten al te melden dat ze voor de komende elf jaar een daling verwachten tot 35 procent.

Opvallend genoeg worden er vooral in landen waar diesels populair zijn stevige dalingen genoteerd. Zo werden er in april 6,8 procent minder diesels verkocht in Spanje, waar de markt nog steeds voor 64,6 procent uit diesels bestaat. Ook in Frankrijk een flinke daling; 6,7 procent.

Lezersreacties (85) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.