De 7 kanshebbers op de titel Auto van het Jaar 2022

Wat is jouw winnaar?

Auto van het Jaar 2022

De Toyota Yaris werd vorig jaar bekroond tot Auto van het Jaar 2021 en inmiddels zijn de automobiele kanshebbers voor de titel Auto van het Jaar 2022 bekend. Welke nieuwkomer vind jij dat er met die titel aan de haal moet gaan?

Elk jaar wordt de titel Auto van het Jaar uitgereikt aan een model dat in de afgelopen twaalf maanden in ten minste vijf Europese landen op de markt is gebracht. Uit de voorselectie van 39 auto's heeft de uit onder meer internationale autojournalisten bestaande jury een lijst van 7 finalisten opgesteld.

Dat het aanbod elektrische auto's steeds groter wordt, blijkt ook uit de samenstelling van de finalisten. Van de zeven overgebleven automobiele kandidaten die meedingen naar de titel Auto van het Jaar 2022 is er namelijk slechts één model (nog) niet als EV verkrijgbaar. Dat is de nieuwe Peugeot 308, al krijgt ook die auto in 2023 een volledig elektrisch equivalent. De overige zes finalisten zijn de Cupra Born, de Ford Mustang Mach-E, de Hyundai Ioniq 5, de Kia EV6, de Renault Mégane E-Tech en de Skoda Enyaq iV.

Finalisten Auto van het Jaar 2022

Op 28 februari wordt de uitslag bekendgemaakt.

Welke auto is wat jou betreft de absolute winnaar van de titel Auto van het Jaar 2022? Draag gerust een auto aan die niet tot de zeven finalisten behoort. We zijn benieuwd naar jouw mening! 

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (119) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.