Cupra Tavascan verkleed als Volkswagen

Cupra's tweede EV

Spyshots Cupra Tavascan
Spyshots Cupra TavascanSpyshots Cupra TavascanSpyshots Cupra TavascanSpyshots Cupra TavascanSpyshots Cupra TavascanSpyshots Cupra TavascanCupra TavascanSpyshots Cupra TavascanCupra Tavascan

Cupra voegt in 2024 een nieuwe elektrische SUV aan zijn modelfamilie toe: de Tavascan. De Spanjaarden stomen die Tavascan nu op en nabij de Nürburgring klaar voor zijn avonturen op de automarkt, maar nog niet in definitieve vorm.

Cupra brengt tot en met 2025 drie volledig nieuwe modellen op de markt. Zo komt het merk met een nieuwe SUV die luistert naar de naam Terramar én met een volledig elektrische, compacte hatchback: de UrbanRebel. Voor 2024 staat de Tavascan op de rol. Dat wordt na de Born de tweede volledig elektrische auto van Cupra en zijn eerste elektrische SUV. Op deze set spionagefoto's zijn testexemplaren van de Cupra Tavascan op en rond het favoriete testterrein van autofabrikanten in actie te zien. We hebben het dan natuurlijk over de Nürburgring-Nordschleife.

'Wacht even, op de foto's zie ik toch een Volkswagen?' - horen we je denken. Dat klopt als een bus. De Tavascan wordt Cupra's variant van elektrische SUV's als de Skoda Enyaq iV, Enyaq Coupé iV, Volkswagen ID4 en ID5 en de Q4's e-tron van Audi. Ook de Tavascan krijgt de MEB-techniek van die elektrische SUV's en dus heeft Cupra gewoon de koets van een ID4 over de Tavascan-basis kunnen plaatsen. Reken dan ook op een auto met een wielbasis van 2,77 meter en een wagenlengte van zo'n 4,6 meter.

Bekende techniek

Technische specificaties zijn er nog niet, maar reken in ieder geval op de komst van de 299 pk sterke aandrijflijn van de GTX-versies van de ID4 en ID5 die je ook in de RS-varianten van de Enyaq iV vindt. Dat betekent ook de aanwezigheid van de 77 kWh accu, al ligt het in de lijn der verwachting dat de Cupra Tavascan ook met kleinere accu's en mildere elektromotoren op de markt komt.

Cupra Tavascan

Cupra Tavascan vermomd als ID4

Familiegezicht

Cupra liet tijdens de IAA van Frankfurt in 2019 de Tavascan Concept zien, een studiemodel waar de dit jaar getoonde pre-productieversie van de Tavascan ogenschijnlijk niet sterk van gaat afwijken. De Tavascan introduceert onder meer een nieuw familiegezicht voor Cupra dat niet alleen op alle nieuwe modellen komt, maar ook door lijkt te gaan sijpelen naar de Born, Leon en Formentor.

PRIVATE LEASE Cupra

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.