Chinese BYD via Louwman in Nederland: elektrische SUV komt eerst

BYD Tang is elektrische SUV met 400 kilometer bereik

BYD Tang

Het Chinese BYD komt naar Europa en gaat ook ook in Nederland zijn automobiele waren aan de man brengen. Nu weten we ook via welke constructie dat gaat gebeuren. De Louwman Group wordt de Nederlandse dealerpartner van het Chinese BYD.

Het Chinese BYD (Build Your Dreams) kondigde enkele jaren geleden al aan de oversteek naar Europa te willen maken. In augustus 2021 liet BYD aan AutoWeek weten dat het binnenkort zijn Nederlandse strategie uit de doeken zou doen. Daar is nu meer over bekend. De Louwman Group werpt zich op als Nederlandse dealerpartner van BYD.

Louwman zegt voor een 'online-first'-strategie te kiezen waarbij zaken als de aankoop van de auto en andere processen online kunnen plaatsvinden. Dat betekent niet dat er geen fysieke contactpunten komen. Er komen op verschillende locaties in Nederland dealervestigingen. De eerste daarvan komt in Amsterdam. Nog dit jaar moet je er terecht kunnen voor een proefrit.

BYD Tang

BYD Tang (interieur)

BYD Tang: tot 400 kilometer elektrisch

Via Louwman verschijnen er op termijn diverse volledig elektrische personenauto's van BYD op het Nederlandse wegennet. Eerder schreven we al over de BYD Han EV, een 4,98 meter lange sedan die in thuisland China ook met een plug-in hybride aandrijflijn bestaat. In ieder geval komt de elektrische Tang naar Nederland, een pakweg 4,9 meter lange SUV met drie zitrijen en dus zeven zitplaatsen. Die Tang is 272 pk sterk en perst een WLTP-bereik van 400 kilometer uit zijn 86,4-kWh accu. In 4,6 seconden sprint de BYD Tang naar de 100 km/h, zijn topsnelheid bedraagt 180 km/h. BYD's eerste voor Europa bestemde elektrische SUV heeft inschakelbare vierwielaandrijving.

De Tang is ontworpen onder leiding van Wolfgang Egger die eerder bij onder meer Audi en ItalDesign achter de tekentafel zat. De Tang heeft achter de derde zitrij een 235 liter aan bagageruimte. Gooi je de derde zitrij plat, dan kun je 940 liter aan spullen meebrengen. Klap je ook de tweede zitrij om, dan neemt de laadruimte toe tot 1.655 liter. De BYD Tang heeft onder meer uitgebreide sfeerverlichting in het interieur, een digitaal instrumentarium, een groot infotainmentsysteem en een uitgebreid audiosysteem met 12 luidsprekers. Wat veiligheidssystemen lijkt het wel snor te zitten. BYD spreekt van 25 passieve en actieve veiligheidssystemen, waaronder een 360-graden-camera.

AutoWeek kon je vorig jaar al de patentplaten laten zien van een nieuwe in Europa geregistreerde maar nog niet onthulde elektrische SUV van BYD die mogelijk onze kant op komt.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.