Brandstoftekort Noord-West Frankrijk

Blokkades olieraffinaderijen, tankstations leeg

Benzine tanken pomp (foto ANP)
Het wordt voor automobilisten steeds moeilijker te tanken in het noordwesten van Frankrijk. De benzinestations krijgen bijna geen brandstof meer aangeleverd vanwege blokkades van grote olieraffinaderijen.

Die blokkades zijn al enige dagen gaande. De vakbonden hebben ertoe opgeroepen vanwege de nieuwe arbeidswetgeving van de regering.

De regering van president Hollande wil het werkgevers onder meer mogelijk maken werknemers gemakkelijker te ontslaan. Ook mag er een lagere uitbetaling van overuren plaatsvinden. De bonden zijn woedend, maar Hollande betoogt dat de maatregelen meer werkgelegenheid tot gevolg hebben.

In Normandië en Bretagne hebben weinig pompen nog brandstof in voorraad. Daar staan lange rijen wachtenden. Automobilisten die door het noordwesten van Frankrijk willen rijden, moeten rekening houden met gesloten pompen. Ook aan de Côte d'Azur en in de Vogezen wordt het in toenemende mate moeilijk even te gaan tanken.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.