AutoWeek 26: Renault Espace radicaal anders!

cover aw27
Deze week in AutoWeek de eerste beelden van de opvolger van de Renault Espace, een dubbeltest met de Toyota RAV4 en de Subaru Forester, een posterstory met de bloedsnelle Mercedes-Benz A 45 AMG, een Klokje Rond Speciaal met de Volkswagen Polo 1.2 TSI met DSG-bak en een terugblik op de laatste 24 Uur van Le Mans.

De wereld is rigoureus veranderd sinds de eerste Renault Espace in 1984 het MPV-segment een genadeloze kickstart gaf. Kopers willen anno 2013 nu eenmaal geen grote ruimtewagens meer, dus is Renault genoodzaakt het over een heel andere boeg te gooien. De Espace is vanaf 2015 daarom meer een forse, hoog op de poten staande cross-over die zijn platform deelt met de nieuwe X-Trail van concerngenoot Nissan. Lees er meer over in AutoWeek.
In onze Dubbeltest zetten we de nieuwe Toyota RAV4 tegenover een iets minder verse, maar zeker nog courante landgenoot, de Subaru Forester. Beide midsize-SUV's zijn flink gegroeid ten opzichte van hun voorgangers – vooral wat betreft binnenruimte. Welke asfalt-4x4 is in onze ogen de beste keuze?
Met z'n 360 pk is de Mercedes-Benz A 45 AMG in één klap de allersterkste hot hatch van het moment; reden genoeg om dit vaatje buskruit op wielen eens venijnig op de staart te trappen. We gaan op het splinternieuwe en bijzonder uitdagende Bilster Berg Circuit in Duitsland op pad met de nieuwste creatie van het merk.
Wat doen 100.000 kilometers met een Volkswagen Polo 1.2 TSI? En hoe houdt zo'n DSG-versnellingsbak zich gedurende zo'n afstand? Wij zoeken het voor je uit en sleutelen de auto compleet uit elkaar. Alvast één tipje van de sluier: het grootste mankement was voor twee euro verholpen …
Verder een uitgebreide duurtestreportage met onze Honda Civic, waarin we hem tegenover alle acht zijn voorvaderen zetten, een Eerste Rijtest met de Audi A3 sedan, een Blits Bezit waarin we de legendarische Daihatsu Charade GTti (1,0-liter driecilinder, 101 pk!) in het zonnetje zetten, een Occasion Dubbeltest met een Audi A4 en Mercedes-Benz C 180, Tien jaar terug met de BMW X3 en een Werkplek van de nieuwe Jeep Grand Cherokee.

AutoWeek 26 ligt vanaf vandaag in de winkel, maar je kunt hem ook bestellen via www.autoweek.nl/bestel!