Autoverzekering wordt duurder in 2023

Tot 25 procent erbij

Schade deuk parkeerschade

In een tijd waarin vrijwel alles duurder lijkt te worden mag het geen verrassing heten, maar toch: ook autoverzekeringen worden komend jaar duurder. In sommige gevallen gaan de premies nu al met 25 procent omhoog.

Torenhoge brandstofprijzen, energiekosten die de pan uit rijzen en dure boodschappen: 2022 gaat de boeken in als een jaar waarin het leven in korte tijd veel duurder werd. Daar komt in 2023 misschien op sommige fronten wel wat verbetering in, maar niet bij autoverzekeringen. Die worden namelijk duurder komend jaar, zo blijkt uit navraag van BNR bij diverse verzekeraars.

BNR vernam onder meer van Allianz Direct dat de premies voor een autoverzekering al verhoogd zijn en dat verdere verhogingen in het nieuwe jaar in de lijn der verwachting liggen. Ook bij Hema en Nationale Nederlanden stijgen premies, volgens Hema onder meer ook vanwege het toegenomen aantal schadegevallen en de verhoogde herstelkosten. Uit onderzoek van Pricewise blijkt dat er dit jaar al premiestijgingen tot 25 procent zijn en directeur Hans de Kok verwacht dat in 2023 de prijzen nog veel verder stijgen. Behalve stijgende herstelkosten speelt eveneens inflatiecorrectie mee.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.