Amerikaanse importeur Chinese auto's op de fles

Spanningen tussen Verenigde Staten en China gooien roet in het eten

Vantas Exeed TXL

Droevig nieuws uit de hoek van het Amerikaanse HAAH Automotive Holdings. Het bedrijf dat met man en macht heeft geprobeerd om Chinese auto's in de Verenigde Staten te slijten, heeft na zeven jaar het faillissement aangevraagd.

HAAH Automotive Holdings vraagt zeer binnenkort faillissement aan. Dat meldt Automotive News, dat zich daarbij baseert op een gesprek met HAAH-topman Duke Hale. HAAH Automotive Holdings had zich als doel gesteld om diverse Chinese merken in de Verenigde Staten te gaan voeren. Zo zou het bedrijf onder merknaam Vantas onder meer de hoger in de markt geplaatste SUV's van de Chinese fabrikant Chery in de Verenigde Staten gaan verkopen. Ook stampte HAAH Automotive Holdings T-Go uit de grond, een merk dat zich zou toeleggen op de verkoop van toegankelijker geprijsde SUV's van Chery, zoals de modellen van de Tiggo-lijn.

Hale zegt in gesprek met Automotive News dat de huidige politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China het vinden van investeerders nagenoeg onmogelijk heeft gemaakt. "We zien geen manier om met Vantas en T-Go door te gaan. Er komen geen auto's, geen onderdelenvoorziening en geen verkooppunten", aldus de topman die volgende week officieel faillissement aan gaat vragen.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.