Alpine toont binnenkort waterstof-supercar A4810

Onthulling over twee weken

Alpine A4810

Alpine heeft iets bijzonders in het vat zitten. Over twee weken presenteert het Franse merk namelijk een conceptauto met een 'waterstof-aandrijflijn'. Een tweezits supercar, om precies te zijn.

De Alpine A4810, zoals het studiemodel heet, wordt op vrijdag 18 maart gepresenteerd. We krijgen nu enkel een schimmige plaat voorgeschoteld van de neus, waarop twee venijnig de wereld in turende koplampen te zien zijn. De A4810 is ontstaan uit een samenwerking tussen Alpine en ontwerpschool IED (Instituto Europeo di Design) in Turijn. IED komt wel vaker met bijzondere automobiele creaties, zoals de IED Tracy, de Hyundai Kite Concept en de IED Syrma. Nu zijn de studenten dus aan de slag gegaan met een supercar van Alpine.

Het is niet zomaar een supercar, maar eentje met een 'waterstof-aandrijflijn'. Die wordt niet nader beschreven, dus het is nog even afwachten of het hier gaat om een brandstofcel of om een verbrandingsmotor die op waterstof loopt. Dat tweede ken je misschien vooral van Toyota, maar ook Alpine's moederbedrijf Renault lijkt hier inmiddels mee bezig. De A4810 moet 'extreme sportiviteit van de toekomst op een meer technologische en duurzame manier' laten zien. Reken niet op een productieversie van de A4810, maar de interesse is hoe dan ook gewekt.

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.