Alle Toyota's met dieselmotor lusten straks fossielvrije diesel

Klaar voor HVO100-diesel

Toyota Hilux Land Cruiser

Toyota voert technische wijzigingen door op de dieselmotoren die het in onder meer de Land Cruiser en Hilux levert. De zelfontstekers lusten straks namelijk ook HVO100-biobrandstof. Inderdaad, fossielvrije diesel.

De Toyota Land Cruiser en Hilux zijn de eerste modellen die straks HVO100 lusten. HVO100 - waarvan de letters staan voor Hydrotreated Vegetable Oil - is een zogenoemde biodiesel, maar dan wel een die volledig gemaakt is uit hernieuwbare bronnen. HVO-diesel, ook wel groene diesel genoemd, wordt vervaardigd uit restoliën, plantaardige oliën, vetten, maar ook uit afval. De Toyota Proace en Proace City konden al met HVO100-biobrandstof overweg.

De aangepaste diesels van de Toyota Hilux en Land Cruiser worden in het eerste kwartaal van 2023 geleverd. Na hun komst lusten alle lichte bedrijfswagens van Toyota in Europa HVO100-diesel. In Nederland zijn er ongeveer 1.000 pompen waar HVO100-diesel verkrijgbaar is. Om de motoren gereed te maken voor de HVO-brandstof heeft Toyota vooral het injectiesysteem onder handen moeten nemen. HVO100 heeft een lagere dichtheid dan reguliere diesel. De herziene krachtbronnen kunnen ook overweg met reguliere diesel. Toyota meldt wel dat zowel het motorvermogen als het verbruik iets kan toenemen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.