Banden

Vandaag de dag is er zo'n enorme keus aan banden, dat je bijna niet meer weet wat voor jouw auto geschikt is. Elke weg- of weersituatie vraagt om specifieke kwaliteiten van een autoband. En wanneer moet je je banden vervangen? Bij een profieldiepte van 1,6 millimeter zijn banden wettelijk aan vervanging toe en bij winterbanden als er minder dan 4 millimeter profiel op zit.
 
 

Autobanden Prijsvergelijker

Met de AutoWeek Banden Prijsvergelijker kun je duizenden banden direct bij tientallen aanbieders op prijs vergelijken. Zo vind je je zomer- of winterband snel voor de laagste prijs.
 

Bandentests

AutoWeek test regelmatig de nieuwste zomerbanden, winterbanden en vierseizoenbanden. De testresultaten van alle bandentests vind je op onze bandensite.
 

Veelgestelde vragen autobanden

De meest gestelde vragen over autobanden beantwoord door de redactie van AutoWeek.
 

Veelgestelde vragen winterbanden

Veelgestelde vragen over winterbanden en sneeuwkettingen. En een overzicht van landen met winterbandenplicht.
 

Bandenmaat aflezen

Op een autoband is heel veel af te lezen, zoals natuurlijk de bandenmaat, maar ook het draagvermogen en de productiedatum.
 

Bandenlabel

We vermelden bij bijna elke band het Europese bandenlabel. Wat zegt dit over de band?

Waar je op moet letten bij onderhoud banden

Bandenspanning

De foto hierboven laat er geen twijfel over bestaan: hier ontbreekt het aan lucht. Maar heeft de bestuurder dat ook gemerkt? Een langzaam leeglopende band kan in een drama eindigen. Dat weet iedere ...

Aquaplaning

Een hoge snelheid en veel water op de weg: als de banden van je auto dan het contact met het wegdek verliezen, sta je zomaar ineens achterstevoren! Op deze pagina’s vertellen we alles over aquaplaning ...

Remweg

Zeker in de herfst en winter is een goed contact met het wegdek belangrijker dan ooit. In dit artikel belichten we welke rol autobanden spelen bij de remweg.
close