Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want autoweek.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor autoweek.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Weblog  |  Adam Rocks Concept: schot in de roos

Lekker bezig, daar bij Opel! Niet alleen kunnen we op de Autosalon van Genève de fraaie Cascada bewonderen, vanmiddag ploften ook de eerste schetsen van een concept-car in onze mailbox. En ik moet zeggen, die Adam Rocks Concept belooft één van de belangrijkste primeurs van Genève te worden.

Waarom? Kijk maar naar de auto's die momenteel op de markt komen. Mini en Nissan pionierden in 2010 met de Countryman en de Juke en nu in 2013 is er een stroom aan B-segment SUV's op gang gekomen die z'n weerga niet kent. De fabrikanten storten zich nu op deze kleinere cross-overs omdat de moderne autokoper geen behoefte meer heeft aan grote, hoge bakbeesten.

Opel denkt met Adam Rocks Concept alweer een stap verder en dat lijkt me een schot in de roos. Want als de cross-overkoper wil downsizen naar een opgehoogde B-segmenter, waarom dan niet meteen naar een kekke A-segmenter die wat stoerder oogt?

Het Duitse merk zou wel gek zijn als het deze cross-over niet in productie neemt. Want het scheppen van zo'n nieuw segment is precies wat Opel kan gebruiken in deze moeilijke tijden. Dus nogmaals: goed bezig, daar in Rüsselsheim!

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Over Alexander Inia

Hobby’s: Krav Maga, bordspellen (Hoogspanning, Kolonisten), Films (Seven, Sin City, Snatch), Muziek (Massive Attack, Pearl Jam, Paul Oakenfold, Deadmau5 en... Eddy Wally!) en games (vooral Football Manager en ook NBA 2K, racegames).

Eerste auto: Een Ford Puma! Onder het vriendelijke koetswerk schuilt een zwaar onderschatte sportwagen, waarmee je enorm hoge bochtsnelheden kunt bereiken zonder een grammetje onderstuur. In een rechte lijn geen partij voor een geblazen hot hatch, maar op bochtige trajecten zo ongelooflijk veel leuker dan de meeste moderne auto's...

Droom: De loterij winnen en dan een palazzo kopen in Tessin, het Italiaanse deel van Zwitserland. En dan op m'n vrije dagen met m'n Gallardo een willekeurige bergpas rijden. Hemel op aarde!

Eigenaardigheden: Neemt z'n eigen pindakaas mee naar de kantine

Hoe gekomen bij AutoWeek: In oktober 2006 zocht AutoWeek een nieuwe redacteur voor de site en het Journaal. Vanwege mijn liefde voor auto’s, studie journalistiek en ervaring met het schrijven voor een website (Elsevier.nl) leek mij dit de ideale baan en dus solliciteerde ik. Ik moet zeggen dat ik er nog geen moment spijt van heb gehad!

Volg AutoWeek