Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want autoweek.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor autoweek.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Weblog  |  De Lijst 2.0

Ik stuitte laatst op mijn ultimate car list die ik ooit online had gezet. Maar sinds die tijd blijkt er toch weer een en ander veranderd. Daarom de hoogste tijd voor een update. Gewoon omdat het leuk is! Wel besloot ik om sportversies deze keer apart op te nemen omdat hiervoor toch andere eisen geleden dan voor het allerdaagse spul. Let wel, het is persoonlijke smaak, dus er staat niet per se de beste auto in de bewuste klasse. En op ‘to drive’ na, doen enkel auto’s mee die ik gereden heb, sommige Lambo’s en alle Koenigseggs vallen daarom buiten de boot.

A segment    Kia Picanto
A-segment sportief    Renault Twingo RS
B-segment Lastig, maar als ik hem niet zelf hoef te betalen toch een Audi A1

B-segment sportief    Renault Clio RS
C-segment    Volkswagen Golf GTD
C-segment sportief    BMW 1M Coupe/ Renault Mégane RS fase II ex aequo
D-segment    BMW 335d Touring (moet nog komen, maar toch)
D-segment sportief    BMW E92 M3 coupe
E-segment    BMW 535d Touring
E-segment sportief    Jaguar XFR
F-segment    Audi S8
SUV    Porsche Cayenne Turbo
Sportcoupe    Porsche 911 Carrera S
Supercar    Porsche 911 GT3 RS 4.0  (maar hier staat nog wel een en ander open)
Cabrio    Ferrari 458 Spider
Meest overschatte auto    Fiat 500
Meest onderschatte auto    Mazda MX-5
Slechtste auto    SsangYong Action
Best totaalpakket    Volkswagen Golf GTI Edition 35
Beste auto ooit gereden    BMW 5-serie F10
Beste sportauto ooit gereden    Porsche 911 GT3 RS 4.0
Bruutste auto ooit gereden    Ariel Atom 3 Supercharged
Engste auto ooit gereden    Caterham R500

Haalbare droomauto   Honda S2000
Hoogste op to drive list    Lamborghini Aventador/ Lexus LFA ex aequo


Roept u maar!!

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Over Roy Kleijwegt

Roy Kleijwegt

 

Hobby’s: Autorijden, maar dat ligt voor de hand, bovendien ben ik steeds meer gaan karten de afgelopen jaren. Verder ben ik lange tijd zeer enthousiast beoefenaar van Jiu Jitsu geweest en hebt dat met veel andere martial arts gecombineerd. De laatste jaren blijkt squash evenwel net wat minder blessure gevoelig…  Ik vind daarnaast poker erg leuk (niet dat ik heel goed ben) en speel wat piano. Ook lekker eten en stappen staat hoog op mijn lijstje, waarbij ik de grotere dance-feesten niet uit de weg ga. En oh ja, ik ben fanatiek Feyenoord-fan.

Eerste auto: Een Suzuki Swift 1.3 van de jongste generatie. Een van de beste keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt. De auto bood veel waar voor zijn geld: vlot genoeg en een kontje dat leuk om wil komen als je speelt met het gas. En met vier man op wintersport bleek prima te doen. Wat wil je nog meer!

Droom: Ik werk inmiddels bij AutoWeek, heb al met wilde dolfijnen gezwommen in de oceaan, mijn Nordschleife-ontmaagding is inmiddels geweest en officieel geracet heb ik ook al. Daarmee kan ik een flink aantal dromen wegstrepen. Er staan misschien nog wat onbereikbare auto’s op mijn bucket-list, maar ach ik heb al zoveel moois gereden… Echte dromen heb ik daarom op dit moment niet. Een groot pokertoernooi winnen lijkt me eventueel wel wat.

Eigenaardigheden: Ik noem mezelf autoliefhebber, maar heb erg weinig met oldtimers: ik rijd liever in een nieuwe SLS dan in een klassieke Gullwing. Ik denk echter dat dat verandert naarmate ik ouder word. Verder maak ik me altijd erg druk over het Nederlandse autobeleid en probeer daarbij verder te kijken dan het simpele ‘de-auto-is-een-melkkoe’ verhaal. Vind verder mijn werk zo leuk dat ik te weinig aan vakantie toekom. Ik weet het, een luxeprobleem.

Hoe gekomen bij AutoWeek: Journalistiek gestudeerd en bij AW stage gelopen. Daarna als journalist enkele jaren bij verschillende vakbladen voor de Nederlandse autobranche gewerkt voordat ik terugkeerde op het oude nest, dat was begin 2008. Sindsdien heb ik me geen moment verveeld.

Volg AutoWeek