Slideshow

Winterkoning: Aston Martin Vanquish Volante

Wij moeten eerlijk bekennen soms een beetje de weg kwijt te raken in het Aston Martin-gamma. Gelukkig staat 'Volante' altijd voor een dakloos exemplaar, en laten we hier nu net de Vanquish Volante voor de lens hebben gekregen.

De Vanquish gaat dit jaar de DBS opvolgen als vlaggenschip van Aston Martin. Dat er een cabrio aankwam, dat viel natuurlijk te verwachten. Onze spionagefotograaf heeft de edele Brit in de sneeuw aangetroffen, waar hij zich nog best thuis lijkt te voelen. We zien een Vanquish met, geheel volgens traditie, een stoffen vouwdak en een relatief lange achterzijde.

Onder de kap verwachten we weinig nieuws. Dat betekent dat we dezelfde 6.0-liter V12 met 573 pk en 620 Nm koppel onder z'n neus kunnen vinden. Via een 6-traps automaat van ZF wordt al dit vermogen naar de achterwielen gestuurd. Prestaties? Ach, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. De dichte Vanquish schiet in 4,1 seconden naar de 100 km/h en blaast door tot een niet geringe 295 km/h. De Volante zal er, gezien de verstevigingen die nodig zijn bij een cabriolet, misschien enkele tienden langer over doen.