Slideshow

Volvo wil sleutelloze auto's vanaf 2017

Digitale sleutel in app vervangt fysiek exemplaar

Volgens Volvo is een autosleutel maar een ouderwets ding. Vanaf volgend jaar wil het merk het fysieke ‘blokje’ met knopjes vervangen door een digitale sleutel in de Volvo-app.

Nu keyless entry en keyless go steeds meer gemeengoed worden, is de autosleutel in veel gevallen slechts een irritante vulling van je broekzak waar je verder nooit meer hoeft aan te komen. Volvo’s digitale sleutel zou deze ergernis uit de weg ruimen door alle sleutelfuncties in de Volvo-app te integreren. Het openen, sluiten en voorverwarmen van bijvoorbeeld je nieuwe XC90 kan nu al in de Volvo-app, maar als het aan de Zweden ligt behoort ook starten binnenkort tot de mogelijkheden.

Volvo ziet meer voordelen in deze oplossing. Zo is het mogelijk om de ‘sleutelfunctie’ digitaal naar familieleden, vrienden of collega’s te versturen, zodat de auto door een ander opgepikt kan worden zonder dat je de sleutel ergens op een wiel hoeft te verstoppen. Verhuurbedrijven kunnen hiervan slim gebruik maken door de digitale sleutel vooraf naar een klant te verzenden. De lange wachtrijen bij de balie op een vliegveld zouden dan tot het verleden behoren. Nu al hebben veel aan auto’s gekoppelde apps een GPS-functie, waardoor ook het eindeloos over een parkeerterrein dwalen om de auto te vinden niet meer nodig is.

Video