Slideshow

Volvo: voorlopig geen B-segmenter

Hoewel steeds meer (semi-)premiummerken hun heil lijken te gaan zoeken in segmenten lager dan het C-segment, kijkt Volvo de kat voorlopig nog even uit de boom en hoeven we volgens R&D-baas Peter Mertens op korte of middellange termijn geen B-segmentauto van Volvo te verwachten.

“We gaan geen 'premium' B-segmentauto bouwen omdat de Duitsers daar op dit moment mee bezig zijn”, vertelt Peter Mertens, de Duitse Research & Development-baas van Volvo, tijdens de presentatie in Zweden van de reeks gefacelifte modellen. Hij vervolgt: “Op dit moment hebben we genoeg aan ons hoofd met de ontwikkeling van een hele nieuwe motorenfamilie en het nieuwe modulaire platform. Ik sluit een Volvo in het B-segment niet uit voor de langere termijn maar op dit moment liggen de prioriteiten ergens anders.”

De eerste compleet nieuwe Volvo is de XC90, die in 2014 wordt gepresenteerd, gevold door de nieuwe S80 en V70. Ook een coupé zit in het vat. Op onze vraag of het een echte coupé gaat worden of een combi tussen coupé en cabrio zoals bij de huidige C70, doet Mertens bewust een beetje vaag. “Mijn wens is een combinatie van een coupé, een cabriolet en nog iets anders…” Wat dat ‘nog iets anders’ is, blijft voorlopig nog in nevelen gehuld.

Video