Slideshow

Volvo V40 gefacelift

Thor-kijkers voor V40

In navolging van een aankondiging heeft Volvo nu de schijnwerpers op de V40 gericht. De hatchback is gefacelift en is voorzien van een frisser gezicht.

De huidige V40 zag in 2012 tijdens de salon van Genève het levenslicht en het is diezelfde beurs waar Volvo dit jaar de gefacelifte versie presenteert. We vermoedden al dat de V40 de bekende T-lichtunits zou krijgen. Vandaag krijgen we ons gelijk.

Zowel de V40 als V40 Cross Country zijn na vier jaar onder het mes gegaan. Naast de lichtunits waarin Thors-hamer is verwerkt, zien we een nieuwe grille en een prominenter Volvo-logo. 

De V40 krijgt een vernieuwd front en kan kiezen uit vijf nieuwe kleuren voor het exterieur: Amazon Blue, Denim Blue, Bursting Blue, Mussel Blue en Luminous Sand. Bovendien zijn er nieuwe wielen beschikbaar. Ook voor het interieur valt er meer te kiezen. Nieuwe interieurpanelen - contrasterende stiksels en City Weave-bekleding: het is allemaal leverbaar. Eveneens nieuw is de Flic-knop, een knop die zelf kan worden geprogrammeerd.Zo kun je er bijvoorbeeld alle portieren mee vergrendelen of de standkachel mee activeren. In Genève kunnen we de vernieuwde V40 van dichtbij bekijken.

Video