Slideshow

Volkswagen trekt doek van Budd-e Concept

Retro in Las Vegas

Na een reeks van teasers heeft Volkswagen tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas de Budd-e Concept aan het publiek voorgesteld.

Volkswagen noemt de Budd-e de Microbus van de 21e eeuw. We zien een studiemodel van een busje dat ons enigszins doet denken aan de Bulli, een studiemodel van enkele jaren geleden. Led-verlichting aan de voor- en achterzijde, een stevige, van sfeerverlichting voorziene grille, zonnecellen op het dak en een achterspoiler bovenaan: het Volkswagen-busje lijkt klaar voor de toekomst.

Onderaan de achterzijde vinden we een uitschuifbare lade, die Volkswagen Drop Box heeft genoemd. Met reguliere zijspiegels kun je niet aankomen in Las Vegas, zodoende is de Budd-e voorzien van op stengels geplaatste camera's. De Budd-e meet 4,6 meter in de lengte, waarmee hij kleiner is dan Volkswagens Transporter.

In het interieur vinden we een dashboard dat uit een enorm gebogen scherm bestaat. Het scherm bestaat uit drie apart in te stellen schermen. Op het stuurwiel is geen knop te vinden. Hier heeft Volkswagen dan ook delen geplaatst waarop 'geswipet' kan worden. De Budd-e maakt verder gebruik van gesture control, wat betekent dat met gebaren bijvoorbeeld een deur kan worden geopend. In de stijl van Apple's Siri kan ook tegen de Budd-e worden gepraat. Begin je zin met 'Hello Budd-e' en roep vervolgens dat de airco aan moet.

Onderhuids vinden we Volkswagens nieuwe MEB-platform. Dit Modular Electric Platform is speciaal ontwikkeld voor plug-inhybriden en volledige EV's. Deze showauto moet een topsnelheid van 150 km/h kunnen halen en moet op een volgeladen accupakket 600 km ver komen.

Video