Slideshow

Volkswagen krijgt respijt na gemiste deadline

Rechter ziet vooruitgang bij oplossing Dieselgate

Volkswagen is niet binnen een door een Amerikaanse rechter gestelde deadline met een oplossing gekomen voor het emissieschandaal rondom zijn dieselauto's. Topman Matthias Müller van de Duitse autofabrikant gaf eerder al aan dat het onzeker was of de deadline zou worden gehaald.

De autofabrikant had tot donderdag de tijd, maar krijgt nu van de rechtbank in San Francisco tot 21 april respijt om met een concrete en gedetailleerde oplossing te komen. De rechter constateerde dat Volkswagen 'substantiële' vooruitgang had geboekt richting een oplossing.

In september gaf Volkswagen toe wereldwijd uitstoottesten te hebben gemanipuleerd. Daardoor leken dieselauto's tijdens testen minder schadelijk voor het milieu dan ze in werkelijkheid zijn. Miljoenen auto's moeten terug naar de garage voor aanpassingen aan de motoren en de software. Alleen al daarvoor heeft het autoconcern miljarden euro's opzij gezet. Daar komen naar verwachting nog torenhoge uitgaven bij voor boetes, schikkingen en schadeclaims.

Video