Slideshow

Volgende Mercedes C-klasse op straat

Mercedes heeft kort geleden de E-klasse door de molen gehaald om hem te voorzien van de nieuwe huisstijl. Van de C-klasse is zelfs een compleet nieuw model op komst, en die is nu weer eens gespot.

De huidige Mercedes C-klasse loopt op z'n laatste benen. Nu de E-klasse is vernieuwd, de volgende S-klasse op komst is en de A-klasse zelfs een compleet andere auto is, is het ook tijd voor de C-klasse om er aan te geloven.

We zien een model met opvallend lange neus, geheel in de stijl van de A-klasse. De ver naar achter geplaatste cabine lijkt weinig goeds te beloven voor de binnenruimte, al zal het merk met de ster daar wel een oplossing voor gevonden hebben. De achterzijde lijkt behoorlijk wat weg te krijgen van de nieuwe S-klasse, die we ook op korte termijn kunnen verwachten. Het front is op deze foto's niet overdreven duidelijk, maar eerder zagen we een minder goed ingepaktexemplaar.

Mercedes belooft een gemiddeld verbruik dat zo'n 20 procent lager ligt dan het van z'n voorgangers. Uiteraard kunnen we weer een AMG-kanon verwachten en naar verluidt zal ook een plug-in hybride zijn intrede gaan doen. Het zal nog even duren voordat we kunnen sturen in de nieuwe C-klasse, we verwachten hem niet voor 2014 op de markt.

Video