Slideshow

BMW 3-serie waagt zich voorzichtig op straat

Modelserie 'G20' komt wellicht al in 2017

De gefacelifte BMW 3-serie is nog geen jaar onder ons, maar bij BMW zijn ze alweer keihard aan het werk om de volgende generatie op tijd klaar te krijgen.

De eerste blik die we vandaag op de nieuweling kunnen werpen geeft zoals te doen gebruikelijk bijzonder weinig weg over het uiterlijk van de zevende generatie 3-serie. De auto verstopt zich onder een dik pak camouflagemateriaal, en de vormen die we wél zien lijken sterk op die van het huidige model. De raampartij heeft een typische BMW-vorm, maar is daardoor ook zo weinig verhullend dat we bijna vermoeden dat hier een ‘mule’ rijdt. De neus is eigenlijk de enige plek waar we wat van leren: de ‘nieren’ laten weer een afdruk na in de motorkap, net zoals bij de 3-serie van voor 2010 (E90) het geval was.

Naar verluidt verschijnt de volgende ‘dreier’ in 2018 op de markt, wat zou betekenen dat we ‘m al volgend jaar voor het eerst te zien krijgen. Dat lijkt erg snel, maar is mooi in lijn met de levenscyclus van de huidige 5-serie: die werd in 2013 gefacelift en krijgt dit jaar een opvolger. 

Video