Slideshow

Video - Finale Van Pinda Naar Panda

Eveline gaat per Panda naar Mongolië!

Vorige week zag je hoe Roland drie potentiële winnaars selecteerde voor de Fiat Panda die we bij elkaar hebben geruild in Van Pinda Naar Panda. Afgelopen weekend werd massaal gestemd en de winnaar is bekend: Eveline gaat met de Panda meedoen aan de Mongol Rally!

De finalisten van Van Pinda Naar Panda hebben het afgelopen weekend behoorlijk in de stress gezeten, want de strijd om de eindoverwinning was ronduit spannend. Waar Eveline in eerste instantie fier aan de leiding ging met haar plan om de Panda te gebruiken voor een minimaal 9.000 kilometer lange rally naar Mongolië, vocht met name Melanie (die de auto wilde gebruiken voor een dinosaurus-zoektocht door Europa) zich sterk terug.

Nek-aan-nek

Zondagmiddag wist Melanie zelfs nog even de koppositie te pakken in de tussenstand, maar uiteindelijk was het toch Eveline die de langste adem had. Zij kreeg 46,7 procent van de stemmen, waar Melanie uiteindelijk eindigde op 43,7 procent. De Friese broers Wiebe en Johan de Jong, die een plan indienden om alle straten van Monopoly te rijden, speelden helaas niet meer dan een rol in de marge.

16 juli: op naar Mongolië!

En daarom rijdt Roland deze week naar Delft om de Panda uit te reiken aan Eveline. Zij vertrekt samen met teamgenoten Ross en Arie op 16 juli vanuit Londen naar Ulan Ude, vlakbij de Russische grens. Nu is het dus zaak om de Panda rallyklaar te maken, en als het eenmaal zo ver is, zullen wij de avonturen van Team Eveline én de Panda nauwgezet volgen op www.autoweek.nl.

Video