Slideshow

Verrassing: de nieuwe Honda Jazz

Vlak voor het weekend treffen we toch nog een mooi nieuwtje aan: dit is de nieuwe Honda Fit, de auto die bij ons al jarenlang als Jazz verkocht wordt.

De Honda Jazz is niet al te lang geleden nog gefacelift, maar aangezien de auto in de basis alweer sinds 2008 meeloopt verwachten we op niet al te lange termijn wel een opvolger. Op het forum carspyshots.net troffen we deze foto’s aan, en die tonen vrijwel zeker de nieuwe Jazz.

Op de kont lezen we namelijk ‘Fit’ en dat is de naam die in onder meer Amerika en Japan al jaren voor de Jazz gebruikt wordt. De nieuwe Jazz borduurt duidelijk voort op het concept dat we al sinds de introductie van het vorige model kennen: een wat hogere en ruimere B-segmenter, die eerder met auto’s als de Meriva concurreert dan met de ‘gewone’ hatchbacks. Toch is het overduidelijk een volledig nieuw model, met een neus in de stijl van de Civic en een opvallende vouw in de flanken. Aan de achterkant  vallen de ‘hoge’ achterlichten op, maar ook de grote hoekige gaten in de achterbumper vragen om aandacht.

Bij de gelekte foto’s vinden we zelfs een plaatje van het interieur, die duidelijk maakt dat we hier met een hybride te maken hebben. Het bekende Honda-blaadje toont hoe zuinig je rijdt. Naast een hybride komen er ongetwijfeld ook weer andere motorvarianten, maar die zullen het bij ons minder goed doen dan deze versie. Ook verwachten we een crossover, en is er altijd de kans dat Honda besluit een eventuele opvolger van de Jazz Shuttle, een langere variant, hiereen te halen als 500L Living-concurrent.

Video