Slideshow

Vernieuwde Ford Mondeo gepresenteerd

Vierwielaandrijving en V6 voor Amerikanen

Momenteel is in Detroit de North American International Auto Show in volle gang. Ford heeft er de kakelverse Fusion gepresenteerd, de auto die bij ons bekend staat als Mondeo.

Vorige week konden we jullie dankzij onze spionagefotograaf al een compleet van camouflageplakkers ontdane gefacelifte Mondeo laten zien. Nu is het moment gekomen dat Ford ook zelf het doek van de aangescherpte D-segmenter laat zien.

Opnieuw kunnen we zien dat het front van de Mondeo op de schop is gegaan. Nieuwe lichtunits, een nieuwe grille, nieuw bumperwerk en ook aan de achterzijde zien we opnieuw ingedeelde verlichtingsunits. 

Meer in het oog springend bij deze specifieke auto zijn echter de vier uitlaateindstukken, die laten zien dat we hier met een Fusion ‘Sport’ te maken hebben. Die toevoeging behelst meer dan uiterlijk vertoon: onder de kap huist een 2,7-liter V6 met  zo'n 330 pk en 475 Nm koppel. De kracht wordt verdeeld over alle vier de donkergrijze 19-inchwielen. Aan de buitenzijde is de Fusion Sport verder nog te herkennen aan z’n achterspoiler en het zwarte gaas in de grille. Kijken we vervolgens naar binnen, dan valt vooral de ‘draaiknop’ voor de automaatbediening op: de Fusion kreeg voorheen, net als de Mondeo, een traditionele keuzehendel voor de versnellingsbak mee. 

Zoals verwacht komt de Mondeo eveneens te beschikken over Ford's nieuwe SYNC3 infotainmentsysteem. De Europese markt zal naar onze verwachting langer op de gefacelifte Mondeo moeten wachten dan de Amerikaanse. Kijken we naar de huidige Ford Kuga - in de Verenigde Staten Escape geheten - dan zien we dat dat model begin 2012 in het thuisland op de markt is gebracht. In Europa moesten we er tot 2013 op wachten. Diezelfde lijn verwachten we bij de introductie van de opgefriste Mondeo. Verwacht hem dan ook niet voor volgend jaar op de markt.

Video