Slideshow

Vanafprijs vernieuwde Mitsubishi Space Star bekend

Frisse Space Star biedt meer voor zelfde geld

Vorig jaar konden we in Los Angeles kennismaken met de vernieuwde Mitsubishi Space Star. Vandaag kunnen we melden dat de gefacelifte Japanner niet in prijs zal stijgen.

De aangescherpte Space Star liet in Los Angeles zijn nieuwe snoet zien. Door aangepast bumperwerk - dat de kleine Mitsubishi aerodynamischer moet maken - groeit hij 8,5 centimeter in de lengte. Bi-Xenon-verlichting met Led-stadslicht staat op de optielijst en aan de achterzijde is de Space Star voorzien van eveneens nieuwe led-lichtunits.

De voorstoelen zijn aangepast naar de wensen van 'de Europese berijders' en ook - nu met leer beklede - stuurwiel is aangepakt. Verder heeft Mitsubishi het instrumentarium gewijzigd en is de geluidsisolatie verbeterd. Meer wijzigingen vonden plaats aan het onderstel. De ophanging is stijver en zowel vering als demping zijn volgens Mitsubishi verbeterd. Hill Start Assist is voortaan standaard op alle versies. Schakelen gaat middels een nieuwe handgeschakelde vijfbak of een CVT-automaat.  Verder meldt Mitsubishi dat de aangepakte Space Star diens eerste model is dat over het nieuwe infotainmentsysteem beschikt dat weet om te gaan met zowel Android Auto als Apple Carplay. Het is standaard aanwezig vanaf uitrustingsniveau Instyle.

Instappen in de nieuwe Space Star kan vanaf 9.990 euro in de Entry-versie. Daamee blijft de vanafprijs van de kleine Japanner ongewijzigd.

Video