Slideshow

***UPDATE*** Viercilinder voor Porsche Macan

Nederlandse prijs vierpitter bekend

In Duitsland heeft Porsche ook de Macan van een viercilinder turbomotor voorzien. De nieuwe instapversie komt ook onze kant op.

De onlangs gelanceerde 718 Boxster is met viercilinders te krijgen. Ook de Macan ontkomt niet aan de kleinere turbomotor. In Duitsland is de kleinere broer van de Cayenne nu met een 2.0-liter turbomotor - we kennen hem van Audi - gepresenteerd.

De nieuwe instapversie - voor wat die term in dit segment waard is - krijgt van Porsche een 252 pk en 370 Nm krachtige 2.0-liter viercilinder turbomotor mee die standaard gekoppeld is aan een PDK-transmissie. De Macan lanceert zichzelf daarmee in 6,7 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Wie het Sport Chrono Package op de bestellijst aanvinkt, krijgt een Macan mee die dat klusje 0,2 seconden eerder klaart. De topsnelheid van de viercilinder Macan ligt op 229 km/h. Downsizen heeft uiteraard zijn uitwerking op het verbruik. Per 100 kilometer verbruikt de 1.770 kilo wegende SUV - afhankelijk van de gekozen wielen - 7,2 tot 7,4 l/100 km.

Vanbuiten is de Macan met viercilinder turbomotor te herkennen aan zwarte raamlijsten, zwarte remklauwen en een uit twee eindstukken - links en rechts - bestaande uitlaat. De uitrusting ligt verder nagenoeg op hetzelfde niveau als dat van de Macan S. 

De Macan met viercilinder turbomotor komt ook naar Nederland, weet Porsche ons te vertellen. Prijzen worden in een later stadium gepresenteerd.

***UPDATE*** We weten nu ook wat de Macan met 2.0 viercilinder turbomotor gaat kosten. In Nederland mag hij mee vanaf 69.400 euro. Daarmee is hij ruim 22.000 euro goedkoper dan de Macan S. Bestellen kan per direct, in juni is hij bij de Nederlandse dealers te vinden.

 

Video