Slideshow

Tweemaal vernieuwd: Toyota Corolla

Scherpe lijnen voor Toyota's populairste

Wie het de internationale modellenlijst van Toyota doorneemt, komt daar meerdere versies van de Corolla tegen. De Europese variant is nu in een strakker maatpak gestoken.

Toyota heeft de Europese versie van de Corolla - een sedan die onder andere in België te koop is - een facelift gegeven. De inmiddels elfde generatie van de Corolla heeft een scherpere jas gekregen, waarmee hij gelijkenissen vertoont met de Auris en de Avensis.

We zien een sedan met nieuwe led-achterlichtunits, al zijn de grote wijzigingen aan de voorzijde te vinden. Hier vinden we een compleet nieuw gezicht, waarmee de Europese Corolla direct het ietwat suffige imago van zich afschudt dat de huidige generatie heeft vergaard.

Geen update zonder nieuwe veiligheidssystemen. Zo stelt Toyota zijn Safety Sense-pakket beschikbaar, waartoe onder meer Lane Departure Warning, automatisch grootlicht en verkeersbordherkenning behoren. In de zomer is de vernieuwde Corolla bij onze zuiderburen te bestellen.

Ook Amerikaanse versie aangescherpt

Om niet alleen de Europese Corolla noviteiten te gunnen, heeft Toyota ook de Amerikaanse versie van zijn sedan op de snijtafel gelegd. Ook deze - overigens in de Verenigde Staten gebouwde - Japanner wordt aan zowel de voor- als achterzijde opgefrist, al zijn de wijzigingen kleiner dan bij zijn Europese broer. De pre-faceliftversie is hier te zien.

Video