Slideshow

Toyota Tacoma nu als TRD Pro

'Tacoma is smeriger dan ooit'

Geen grote primeur van Toyota in Chicago, wél een extra dik aangeklede versie van de Tacoma. We krijgen een witte Tacoma TRD Pro op een dienblad aangereikt.

Dat dienblad is dan ook het enige verfijnde dat je in dit verhaal zult tegenkomen. Volgens Toyota is de Tacoma TRD Pro namelijk 'smeriger dan ooit'. Vorig jaar lanceerde Toyota al een TRD Pro-serie voor zijn avontuurlijk ingestelde pick-ups en SUV's en nu zal ook de nieuwe Tacoma de ruige mix over zich heen gestort krijgen.

Vanbuiten zien we een Tacoma met 16-inch lichtmetaal waar speciale all-terrainbanden omheen zijn gevouwen. Bodemplaatbeschermers, zwarte afwerking in de koplamp- en achterlichtunits, TRD-badges, een luchthapper op de motorkap en zwarte wielkasten: het ziet er allemaal aardig stoer uit. Vanbinnen krijgt de Tacoma de beschikking over een uitgebreid navigatiesysteem, een met leer bekleed stuurwiel en TRD-logo's her en der.

Om fatsoenlijk door schijnbaar onbegaanbaar terrein te kunnen ploeteren, is de Tacoma voorzien van speciale vering en dempers. Bovendien staat hij zo'n 2,5 centimeter hoger op zijn poten. Onder de kap ligt een 3.5-liter V6 die er 280 pk uit stampt.

Video