Slideshow

Toyota Setsuna Concept naar Milaan

Toyota houdt van hout

Toyota laat zich weer van zijn originele kant zien met deze opvallende Setsuna Concept, een voor het grootste deel uit hout vervaardigd studiemodel dat tijdens de Design Week in Milaan in zijn volledigheid wordt onthuld.

In 2015 lanceerde Toyota tijdens de Tokyo Motor Show de Kikai Concept, een bijzondere en nagenoeg compleet opengewerkte conceptcar. Ook in Milaan laat Toyota later deze week zien buiten de vaste kaders te kunnen denken met deze Setsuna Concept.

Volgens Toyota heeft het gekozen voor hout omdat het materiaal niet alleen duurzaam is, maar ook verandert naarmate de tijd verstrijkt. Daarmee zou de Setsuna een afspiegeling zijn van de relatie die mensen met hun auto's hebben.

Setsuna laat zich vertalen met 'moment'. Het studiemodel heeft een houten frame, houten stoelen, houten deurpanelen: de lijst is eindeloos. Er zou geen schroef of spijker bij de bouw van de carrosserie zijn gebruikt. De Setsuna is volgens de oude Japanse techniek 'okuriari' in elkaar gezet, waarbij 'gaten' geëtst worden waar andere delen in passen.

De 3.03 meter lange Setsuna is 1.48 meter breed en 0,97 meter hoog. De wielbasis bedraagt 1.70 meter en een niet nader gespecificeerde elektromotor zorgt voor de aandrijving. Later deze week wordt de complete auto getoond in Milaan.

Video