Slideshow

Toyota GT86 wordt serieus in GT4-outfit

De Toyota GT86 wordt alom geprezen om z’n uitstekende rijeigenschappen. Een van de weinige puntjes van kritiek is dat-ie best wat meer power zou mogen hebben. Dat probleem is uit de wereld met de GT4-versie van de GT86, die er maximaal 400 pk uit perst.

De Toyota GT86 wordt door het Britse GPRM omgetoverd tot GT4-bolide. In samenwerking met Nicholson McLaren Engines werd de tweeliter turbo-boxermotor opgepept tot 360 pk. Volgens de engineers is er maximaal 400 pk uit het blok te halen maar het definitieve vermogen hangt af van de ‘balance of performance’-tests die worden uitgevoerd om de GT86 qua gewicht en vermogen goed te laten passen tussen de rest van de GT4-auto’s.

De auto is flink uitgebouwd en bespoilerd en uiteraard compleet gestript van overbodige onderdelen. De Toyota GT86 GT4 kan meedoen aan elke GT4-klasse in Europa. Het Nederlandse GT4-kampioenschap kreeg onlangs nog een tegenvaller te verwerken toen Nissan aankondigde z’n twee 370Z’s terug te trekken uit competitie. Wellicht dat zo’n super-GT86 een leuke vervanger is? Overigens krijgt de GT86 ook een eigen raceklasse, zodat een Toyota op het podium gegarandeerd is.

Video