Slideshow

Toyota FT-86 Open Concept schittert in Genève

Nu Toyota flink wat lof heeft geoogst met de GT86, acht het merk de tijd rijp voor meer. Op de Autosalon van Genève laat de FT-86 Open Concept ons alvast snuffelen aan een open versie van de puristische sportwagen. Wij hebben de eerste officiële schets voor je.

Toyota noemt 'm nog 'FT-86' en geen GT86, omdat het nog een concept-car betreft. De GT86 Coupé heette als concept-car ook FT-86. Het Japanse merk wil in Genève de reacties van het publiek op een GT86 zonder dak peilen. Maar het merk geeft toe dat de concept-car meer dan een proefballon is: er worden momenteel meerdere prototypes gebouwd voor testwerk. Als zelfs het altijd zo voorzichtige Toyota dat zegt, dat weten wij genoeg: die open GT86 komt er gewoon.

Maar er is meer Toyota-nieuws in Genève. Zo kon de Auris Touring Sports al van een afstand worden bekeken in Parijs, maar nu maakt-ie z'n daadwerkelijke debuut. De derde wereldprimeur is de Toyota i-Road, een elektrische tweezitter. Tot slot beleeft de RAV4 z'n Europese primeur in Zwitserland.

Video