Slideshow

'Tesla komt met elektrische trucks en supercars'

Tesla heeft na de lancering van de model S de wind in de zeilen. Eigenaar Elon Musk licht alvast een tipje van de sluier op over wat het merk voor de komende jaren voor ons in petto heeft.

Vorige week meldden we dat er meerdere versies van de Model S in het vat zitten, in een interview met Motor Trend geeft Tesla-baas Elon Musk aan dat er nog meer elektrisch aangedreven nieuws op de agenda staat. De komst van de Model X, een crossover, was bekend, evenals een nieuwe roadster (Model R) en een ‘mass market’ elektrische auto van BMW 3-serie-formaat.

Volgens Musk is de kous daarmee nog niet af want hij spreekt ook over een elektrische supercar en een elektrische pick-up truck. “Ik wil een hele serie auto’s op de markt brengen die een breed publiek aanspreken. Ik denk dat het ook interessant zou zijn om aan zelfrijdende auto’s te werken, misschien in samenwerking met Google. Zij zitten bij ons om de hoek in Silicon Valley, Larry Page en Sergey Brin zijn vrienden die ik al jarenlang ken en het zou geweldig zijn om met hen samen te werken.” 

Video