Slideshow

Subaru trekt doek van Impreza 5-Door Concept

Vingeroefening voor nieuwe Impreza

Subaru heeft een nieuwe generatie Impreza in het vat zitten en met deze splinternieuwe 5-Door Concept krijgen we alvast een voorproefje te zien van wat we kunnen verwachten.

Begin deze maand liet Subaru een aantal schetsen los waarop we de contouren van een nieuw studiemodel te zien kregen. Zojuist heeft het merk het doek verwijderd van de daadwerkelijke concept-car: de Impreza 5-Door Concept.

De Impreza 5-Door Concept is - zoals z'n naam al weggeeft - een vooruitblik op de volgende generatie Impreza. Subaru's nieuwe C-segmenter zal de eerste Subaru zijn waarover in het vorig jaar gepresenteerde Prominence 2020-plan werd behandeld. Het productiemodel zal dan ook op het nieuwe modulaire Subaru Global Platform komen te staan. 

Het lijnenspel blijft overigens niet voorbehouden aan de Impreza. Subaru meldt dat de concept-car laat zien welke designrichting het merk met al z'n modellen op wil. Wat er onder de kap van de vingeroefening ligt, wordt niet besproken. Wel krijgen we te horen dat de Impreza - we hadden niet anders verwacht - over vierwielaandrijving beschikt. De Impreza 5-Door Concept meet 4,4 meter in de lengte, is 1,88 meter breed en 1,44 meter hoog. Z'n wielbasis bedraagt 2,67 meter en - het is tenslotte een studiemodel - staat op 19-inch metend lichtmetaal. Momenteel staat de Subaru te schitteren tijdens de Tokyo Motor Show.

 

Video