Slideshow

Sterkste Lotus ooit: Evora Sport 410

Britse sporter naar Genève

Lotus heeft wederom een nieuwe spierbundel gelanceerd. Aan de vooravond van Genève kunnen we alvast kennismaken met de Evora 410 Sport!

In februari vorig jaar konden we kennismaken met de Evora 400, tot dan toe de sterkste Lotus die de Britten ooit op de weg hadden gezet. In Genève schittert deze Evora Sport 410, een sterkere én lichtere versie van die beresterke Brit.

De Evora Sport 410 perst 416 pk uit zijn 3,5-liter V6 met supercharger. Daarmee sprint de 1.325 kilo wegende Evora in 4,2 seconden naar een snelheid van 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt op 300 km/h. Wie kiest voor de automaat krijgt een iets zwaardere Evora (1.337 kilo) die een tiende sneller de 100 km/h bereikt. Zijn topsnelheid ligt met 280 km/h weer lager, maar dat lijkt ons hard genoeg.

Lotus' 'Leightweight Laboratory' heeft 70 kilo van de Evora 400 weten af te schrapen. De gehele achterzijde is opgetrokken uit koolstofvezel en diverse andere elementen zijn eveneens van het lichtgewicht materiaal gemaakt. Aerodynamisch spoilerwerk brengt de luchtweerstand met 15 procent terug. Ook de met Alcantara bedekte sportstoelen zijn in de basis van koolstofvezel gemaakt.

De eerste exemplaren moeten in juni dit jaar op de markt verschijnen.

Video