Slideshow

SsangYong mag nog blijven bestaan

SsangYong is sinds februari bezig met een herstructurering van het bedrijf. Dat gaat de goede kant op want het kleine Zuid-Koreaanse merk heeft toestemming gekregen om daarmee door te gaan tot september.
SsangYong krijgt tot en met september om het bedrijf te herstructureren. Daaraan wordt al sinds februari gewerkt. Volgens een woordvoerder betekent het besluit dat SsangYong een nieuwe levenslijn heeft gekregen en dat er nog belangrijke wijzigingen worden doorgevoerd. Inmiddels is al eenderde van de werknemers ontslagen en voor later dit jaar staat de nieuwe C200 klaar. Dat is een SUV in de klasse van bijvoorbeeld de Volkswagen Tiguan die ook leverbaar is met hybride-techniek.
SsangYong was in februari een van de eerste slachtoffers van de kredietcrisis. Daarop kreeg het van het Koreaanse gerechtshof bescherming tegen schuldeisers. SsangYong is onderdeel van het Chinese SAIC-concern. “De toekomst zal moeilijk blijven,”  verklaart de woordvoerder van het merk. “We komen straks tevoorschijn met een veel compacter en efficiënter merk met een breder modellenpalet.”
Video