Slideshow

Spyshots: Porsche Panamera Shooting Brake

Verrassing uit Stuttgart!

Porsche blijft differentiëren. Na de Cayenne, Panamera en Macan voegt Porsche een nieuwe carrosserievariant toe aan het gamma. Onze spionagefotograaf is namelijk de Panamera Shooting Brake tegen het lijf gelopen!

In 2012 verraste Porsche vriend en vijand met de Panamera Sport Turismo, een concept-car die niet alleen weggaf hoe de nieuwe generatie Panamera er uit zou komen te zien, maar ook Porsches Shooting Break-ambities liet zien. Inmiddels zijn we 3,5 jaar verder en eindelijk lijkt de productieversie onderweg te zijn!

Onze spionagefotograaf wist zowel de nieuwe 'reguliere' Panamera als de Panamera Shooting Brake te fotograferen. Die laatste beschikt uiteraard over een verder naar achteren lopende daklijn en een rechtere bilpartij. Bovendien is de Shooting Brake voorzien van een spoiler bovenaan de achterruit.

De nieuwe generatie Panamera zal op het nieuwe MSB-platform worden geplaatst. De huidige serie werd in 2009 geïntroduceerd en kreeg in 2013 een facelift voor zijn kiezen. Mogelijkerwijs krijgen we de productieversie later dit jaar in Parijs te zien, vier jaar na de presentatie van de concept-car.

Video