Slideshow

Spyshots: nieuwe Audi Q5

Cross-over blijft trouw aan recept

De Q5 is momenteel de oudste Q in het Audi-gamma, maar dat gaat veranderen. Onze spionagefotograaf heeft de nieuwe generatie wederom voor zijn camera weten te krijgen.

Audi zou zichzelf verloochenen als het de Q5 niet naadloos zou laten aansluiten bij de rest van het gamma. De huidige generatie is zowel van voren als van achteren gezien een typische Audi en ook de tweede generatie lijkt niet van dat beeld te gaan afwijken.

We zien een ingepakte Q5 met een front waarop Audi zijn nieuwe, hoekiger vormgegeven lichtunits heeft geplaatst. Ook aan de achterzijde is het lijnenspel iets scherper. Net als de A4 staat de Q5 op het MLBevo-platform, iets wat de cross-over een gewichtsbesparing van zo'n 100 kilo ten opzichte van de huidige versie zal opleveren. Onder de kap verwachten we de bekende TSI- en TDI-motoren in diverse varianten tegen te komen.

De Q5 op de foto lijkt het zonder uitlaatpijpen te moeten doen, wat mogelijk aangeeft dat we hier al een e-tron (plug-inhybride) voor ons hebben. Naast schone stekkerversies verwachten we aan de andere kant van het spectrum wederom krachtige S- en RS-uitvoeringen.

 

Video