Slideshow

Speeltjes van Honda op Tokyo Motor Show

In januari staan er ongetwijfeld weer bijzondere creaties op de Tokyo Motor Show. Honda geeft alvast een voorproefje van wat we daar kunnen verwachten.

De Tokyo Motor Show is sinds jaar en dag dé verzamelplaats van originele, gekke of vreemde gebakjes. Van 11 tot en met 13 januari zijn de deuren van de showhallen weer geopend, en Honda geeft alvast een vooruitblik op wat we daar kunnen aantreffen.

De eerder aangekondigde N-One krijgt, jawel, een Mugen-sausje over zich heen gegoten. Voor zover bekend, blijft het wagentje motorisch gezien volledig standaard. Naast de N-One neemt Honda een tiental kei-cars mee in speciale trim, allemaal modellen die niet op de Europese markt verkrijgbaar zijn. Voor een extra sportief tintje zorgt de CR-Z Mugen RZ, waar 300 exemplaren van gebouwd gaan worden. 

Meer bijzonder is de S2000 Modulo Climax. De S2000 kennen we allemaal als die razende roadster die tot gillend hoge toerentallen gedreven kon worden. Honda noemt het een showmodel, en voorziet hem van een nieuw spoilersetje. Het is op zijn zachtst gezegd opzienbarend dat het Japanse merk een roadster opwarmt die al jaren van de markt is verdwenen. Wij hopen stiekem dat Honda hiermee aangeeft druk bezig te zijn om met een opvolger van de verdwenen S2000 te komen.

Video